Sorgbearbeiding – Grunnkurs september 2021

Mye av det vi har lært om sorg er feil

Sorg er en normal og naturlig reaksjon på alle typer tap. Derimot er samfunnets informasjon om hvordan man forholder seg til sorg ikke like normal, naturlig eller til mye hjelp. Sorg er en følelsesmessig reaksjon på et tap, men de fleste av oss har lært å håndtere sorg på en intellektuell måte.

Sorgen over våre tap kommer fortsatt til å påvirke våre liv og våre relasjoner på en negativ måte så lenge vi ikke møter og kommuniserer det vi bærer inni oss. Ubearbeidet sorg kan ødelegge humøret vårt, gjøre oss kraftløse og forvirret.

Gjennom å bearbeide blir du deg selv igjen

Programmet for Sorgbearbeiding er et godt gjennomprøvd handlingsprogram for mennesker som vil bearbeide den smerten som ulike tap har forårsaket. Gjennom åtte uker ser vi, i et trygt miljø, på våre gamle forestillinger om sorg. Deretter finner vi ut hvilke av våre tap som har påvirket vårt liv. Senere gjør vi de handlinger som skal til for å bearbeide det som er ufullstendig.

Sorgbearbeiding er å gjenoppdage hvem du innerst inne er, slik at du slipper å være i konflikt med deg selv.

Dette sier en tidligere deltaker om kurset:

`Nå har jeg gjennomført kurset i sorgbearbeiding. Jeg opplever det som en nyttig og lærerik metode som gav meg ny innsikt, kunnskap og indre ro. Det er et pedagogisk kurs med klare rammer og oppgaver fra gang til gang. Therese evner å skape et trygt rom og jeg følte meg veldig sett, ivaretatt og utfordret. Det skinner gjennom at Therese er en god pedagog med et varmt hjerte og et klokt hode. Hun fletter inn gode refleksjoner fra eget liv og personlige erfaringer som gjør at dette blir levende og lettfattelig. Gjennom dette kurset bearbeidet jeg livet, så jeg tenker at dette er et livsbearbeidingskurs. Det å gi rom for sorg og tap bidrar til å omfavne livet og mitt iboende potensial som menneske. Jeg anbefaler kurset av hele mitt hjerte”

Praktisk informasjon om 8-ukerskurset

Dato:   Kurset starter tirsdag 7. september 2021.
               Kursen avsluttes tirsdag 26. oktober 2021.

Når:        Onsdager kl. 1800 – 2000 

Sted:      Ormen Langes v 9, inngang Ladehammerveien vis-a-vis 3A, 7041 Trondheim

Annet:      Kurset er politisk og religiøst nøytralt

Pris:       Kr. 4100,- inkludert bok og materiell.


For påmelding ring 90149706 eller send mail til therese@bearbeiding.no . Kurset holdes av Therese Wee som er sertifisert veileder i metoden. Påmeldingen er bindende.

Etter dette kurset kan du jobbe videre med å bearbeide sorg og livssmerte. Jeg tilbyr oppfølgingkurs og individuell veiledning mot betaling.

4 Replies to “Sorgbearbeiding – Grunnkurs september 2021”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *