Kurs i sorgbearbeiding

Er du lei av å kjenne på vonde tanker og følelser? Savner du den gleden og energien du hadde før? Da kan kurs i sorg- og tapsbearbeiding hjelpe. Gjennom kurset vil du få den nødvendige kunnskapen og de riktige verktøyene til å gi slipp på det vonde.

Hva er et tap?

Tap er alle endringer i livet som påvirker deg negativt. Det kan være skilsmisse, dødsfall, barn som flytter hjemmefra, arbeidsledighet, sykdom eller andre påkjenninger som mobbing og krenkelser.

Hva er sorg?

Sorg er en normal og naturlig reaksjon på alle typer tap. Derimot er samfunnets informasjon om hvordan man forholder seg til sorg ikke like normal, naturlig eller til mye hjelp. Sorg er en følelsesmessig reaksjon på et tap, men de fleste av oss har lært å håndtere sorg på en intellektuell måte.

Sorgen over våre tap kommer fortsatt til å påvirke våre liv og våre relasjoner på en dårlig måte så lenge vi ikke møter og kommuniserer det vi bærer inni oss. Ubearbeidet sorg kan ta fra oss livsgleden og påvirke helsen vår negativt. Det er derfor viktig at vi lærer å bearbeide tap på den riktige måten.

Lær en effektiv måte å bearbeide på.

Programmet for Sorgbearbeiding er et godt gjennomprøvd handlingsprogram for mennesker som vil bearbeide den smerten som ulike tap har forårsaket. Gjennom kursets åtte moduler ser vi, i et trygt miljø, på våre gamle forestillinger om sorg. Deretter finner vi ut hvilke av våre tap som har påvirket vårt liv. Senere gjør vi de handlinger som skal til for å bearbeide, slik at vi kan legge noe av fortiden bak oss.

Dette sier tidligere kursdeltakere:

  • Dette er en ryddig og strukturert måte å jobbe på for å bearbeide sorg.
  • Jeg bar på vonde minner, savn og bitterhet etter en skilsmisse som jeg fikk lagt bak meg gjennom kurset. Etterpå fikk både jeg og barna det bedre.
  • Jeg har deltatt på mange kurs, workshops og foredrag gjennom livet, men det var først da jeg begynte med sorgbearbeiding at ting begynte å skje.
  • Kurset gav meg nyttig og ny kunnskap. Jeg lært hvordan jeg hele livet hadde prøvd å unngå følelsene mine gjennom uhensiktsmessige handlinger.
  • I sorgens landskap visste jeg ikke hvor jeg skulle gå for å finne veien. Da oppdaget jeg kurset i sorgbearbeiding. Det er jeg takknemlig for.
  • Dette kurset har vært veldig bra for meg. Jeg har fått bedre relasjon til dem rundt meg – og til meg selv ikke minst. Knuten i maget er borte.

Praktisk informasjon om kurset:

Dato:   Kurset starter mandag 23. januar og avsluttes mandag 20, mars. Til sammen 8 mandager. Ikke i vinterferien mandag 20. februar.

Når:   18.00 – 20.30  

Sted:    Ormen Langes vei 9, 7041 Trondheim. Innkjøring via Ladehammerveien vis-a-vis nr 3A

Annet:      Kurset er politisk og religiøst nøytralt. Dette er et pedagogisk kurs der du lærer å bearbeide egne tap. Du får oppgaver som skal gjøres mellom hver gang, samt en kursbok. Kurset passer for alle kjønn.

Pris:       4000,- inkludert bok og materiell. (1 ledig plass)


For spørsmål eller påmelding ring 90149706 eller send mail til therese@bearbeiding.no . Kurset holdes av Therese Wee som er sertifisert veileder i metoden. Påmeldingen er bindende.

4 Replies to “Kurs i sorgbearbeiding”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *